dissabte, 19 de desembre del 2009

Entrevista a l'Edu Colomé i en Francesc Duch al Quadern de Sils

Quan va néixer l’Athlètic Silenc?

L’estiu del 95 es materialitza el que ja feia temps que es coïa: un grup de joves del poble amb ganes de crear un club per jugar a futbol i poder fer moltes coses més, funden el que es coneix com a Athlètic Silenc. Si bé això passava el mes de juny, l’entitat no va ser reconeguda com a tal fins al novembre del mateix any.

Quanta gent formeu part de l’organització i quanta són participants a les activitats?

En aquests moments “fan servir” l’Athlètic Silenc més de 300 esportistes de totes les edats que participen en les diferents seccions, i això s’organitza amb un equip de més de 30 entrenadors, monitors i personal en general.

Què és el que millor defineix a l’Athlètic Silenc?

La seva filosofia formativa i les ganes d’oferir activitats per a tothom.

Quins són els objectius de l’entitat?

Fomentar l’esport a totes les edats i a totes les capes socials. La idea és fer tot el possible perquè l’esport estigui a l’abast de tothom, i aprofitar-se dels beneficis de l’esport, tant a nivell formatiu, com a nivell d’integració social, de salut física, lúdica ... En el vessant no esportiu, l’Athlètic Silenc intenta “fer poble”, creant iniciatives o sumant-nos a aquelles que proposen altres entitats.

Quina és l’organització de l’entitat? Teniu una junta? Qui forma la junta?

Efectivament hi ha una Junta que “dirigeix” el club. Però un dels trets diferencials de l’entitat és que s’aixeca sobre un equip humà que no té preu. Realment, poder comptar amb gent “de la casa” de fa molt temps i amb un alt grau d’implicació és un luxe.

Quines seccions teniu actualment?

Futbol, bàsquet, judo, patinatge, gimnàstica de manteniment, escola esportiva i natació.

I fora del curs escolar, quines altres activitats esportives dueu a terme?

A l’estiu, les activitats estrella són les Estades Esportives, les 24 hores de futbol sala, el torneig de futbol A7 i el campus de patinatge. I al període de Nadal també fem Estades i alguna altra activitat. Tenint en compte que són els períodes en què teòricament l’activitat s’atura, està prou bé... No sabem parar.

Feu altres activitats que no són estrictament esportives, quines són?

Sí, en general intentem participar de la vida social de Sils amb tants actes com podem. Per exemple, ara fa uns anys que organitzem el campionat de botifarra per la Festa Major, participem en la Llotja de l’automòbil, etc...

Quins problemes us trobeu en el dia a dia ?

El fet d’haver de coordinar horaris i buscar gent que col·labori per tirar endavant els esdeveniments que van més enllà dels entrenaments.

Teniu relació amb altres associacions del poble o de fora del poble?

Amb el CF Sils, tenim una estreta relació, ja que cobrim gran part de l’activitat esportiva municipal. Potser amb la resta d’entitats hi ha poca relació...

Teniu algun tipus de rivalitat amb el CF Sils?

Com que no participem en les mateixes competicions, no hi ha rivalitat. És més, és l’entitat amb la que col·laborem més, ja que hi ha un acord de col·laboració amb l’equip juvenil.

Com valoreu l’activitat del curs 2008-2009? Quins èxits esportius heu aconseguit?

Especialment bona. A nivell d’esportistes, el nombre de practicants ha incrementat força i, a nivell esportiu, els èxits aconseguits són notables. Només a tall d’exemple, perquè no els podem dir tots, aquest any hem obtingut: l’ascens de categoria del sènior masculí de bàsquet, el Campionat Territorial Gironí dels JEEC Temporada 2008-09 en mini-bàsquet amb el benjamí, el reconeixement als judoques que han saltat de cinturó i els/les patinadors/es que han obtingut l’aprovat en les proves.

I especial menció mereix el premi obtingut de la UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya) reconeixent-nos com a “l’entitat del 2008 en la promoció de l’esport escolar” a nivell de tot Catalunya.

Per això treballem. Al cap i a la fi, el més important no és guanyar...

Com es presenta la propera temporada?

Doncs es presenta com una temporada de confirmació a molts nivells. A nivell de números cada cop som més socis i més usuaris. Però, a més, en el primer equip de bàsquet ja hi juga gent que eren nens quan van entrar al club i que s’hi ha format; a patinatge s’hi ha fet una aposta molt decidida; a futbol, el primer equip integra algun jugador format al CF Sils i el GRC jugadors que es van iniciar al primer equip, a Judo s’inicien entrenadors que van descobrir aquest esport amb nosaltres... Es comencen a recollir alguns fruits del que s’ha anat sembrant al llarg d’aquests 14 anys.

L’Athlètic Silenc va néixer com un club de futbol i atletisme, però ara té moltes més seccions. Una de les que podríem dir que n’és la reina és la secció de bàsquet. És la que actualment més us caracteritza?

Tornant als números, la secció de bàsquet és la que mobilitza més esportistes. Però al Silenc pensem que el tamany no importa. Totes les seccions són importants.

Si volem tenir més informació de l’Athètic Silenc, on ens hem de dirigir ?

És molt senzill, n’hi ha prou en acostar-se al pavelló, en visitar la nostra pàgina web (www.athleticsilenc.com) o la seu del club els dilluns, dimecres o divendres de 18 a 21h. Són llocs on podreu trobar un munt d’informació i el telèfon i els horaris de secretaria per informar-vos.

Mònica Puntí Brun

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada