dilluns, 9 de novembre del 2009

Èxit absolut del Patinatge de Sils

A continuació transmetem una crònica de l'Interclub'09 firmada per la Dominique:

Ens agradaria explicar-vos quan i quan contents han acabat el dia d’avui les nenes i nens patinadors de Sils!

Avui s’ha celebrat l’Interclub 2009. La convocatòria ha tingut tant d’èxit entre els clubs gironins que la participació ha estat molt alta, 243 patinadors, i s’ha hagut de dividir en dos pavellons diferents: 149 patinadors al Pla de l’Estany, a Porqueres, i la resta a Palafrugell, uns 94.

Bé el que us explicava, els patinadors de Sils, han estat PRIMERS en totes les categories i han obtingut, a més, les màximes puntuacions!! Un èxit absolut. Tant dels que s’han presentat al matí, els petits, com els de la tarda, mitjans i grans. Ha estat una festassa sobre rodes.


La convocatòria estava dividida en sis grups o nivells, pujant segons el grau de dificultat. Els infants de Sils han començat a participar des del Nivell 2: Preliminar, Nivell 3: Promoció I, Nivell 4: Promoció Plus*, Nivell 5: Promoció II, Nivell 6: Proves II.

Pels que no coneixeu el patinatge aquests Nivells es corresponen a les figures i salts que han de saber fer: Així un Nivell 2, per exemple, ha de saber executar un Carro/canto (amb inici i final fet amb un peu), la Patada a la Lluna (amb marcatge de l’inici/final), el Dimoni combinat amb Àngel / Àngel combinat amb Dimoni, Pirueta amb dos peus (amb mínim de 3 voltes), tot combinat amb una música adequada davant de públic amb una duració d’1,30 minut.

Tot va pujant de dificultat fins al Nivell 6: Proves, als qui se’ls dóna per sabudes les figures dels grups anteriors, i en aquest cas, se’ls exigeix: Salt Metz, Riitbberguer, Àliga (dos costats), Passes en línia recta, Salt Salcowf, Pirueta interior endarrere.

Totes aquestes qüestions tècniques us deuen sonar a xinés, com als pares i mares al principi, però amb aquesta petita mostra us volia explicar el grau de tècnica que adquireixen poc a poc aquests petits i grans esportistes, però que és imprescindible.

Però avui, a més, a part de demostrar que la tècnica ha estat boníssima per les puntuacions tant altes, donava gust de veure’ls sortir a pista, l’estil, la posició, l’art amb què han executat els moviments, el ritme amb els que han seguit la música i com ni els ha sobrat ni els ha mancat ni un acord.


I, a part que ens caigués la baba a nosaltres com a pares a qui, en el fons les puntuacions no és el que més ens mata, ells i elles s’ho han passat teta!! Perquè veient-se tant bé, gaudint dels resultats de l’entrenament, s’abraçaven i corejaven l’actuació dels companys. La banqueta de cada grup era de celebració! S’aplaudien i s’animaven en cada sortida i després del silenci de minut i mig, explotaven en aplaudiment i rebudes alegres i acolorides.

El dia d’avui demostra com amb un bon equip d’entrenadores com són la Montse, l’entrenadora nacional, i la Marta, una gran i carinyosissima entrenadora autonòmica, amb la implicació de les famílies i, sobretot, l’il·lusió, l’esforç i l’alegria amb que van a entrenar els nois i noies i els menuts, els resultats es fan evidents dia a dia i irremeiablement. La gran, grandíssima diferència, en quant a rigor, tècnica, treball i professionalitat està clarament donant el seu fruit des de ja i els pares estem donant clarament el nostre suport a aquest gran duet del patinatge. Perquè practiquen el mateix tipus de patinatge, perquè una va patinar amb l’altra, perquè fan ESCOLA, amb un estil i forma de fer similar i deixant empremta, que és el què perseguim des de fa temps.

Com a família estem satisfets i ben atesos. La meva filla va a patinar amb els ulls tancats i sense pensar-s’ho cada dia que te entrenament.

Això és entrenar! No sé com dir-ho perquè soni bé, perquè és una opinió personal, ara no m’agradaria fer passes enrere i tornar al que en algun moment va ser una disbauxa general. No em ve de gust tornar a fer experiments amb gasosa, francament.

2 comentaris:

  1. Sincerament no se qui ha escrit aquesta notícia, però està clar que no en té ni idea. Els patinadors i les patinadores que van assistir a aquests interclubs no van quedar ni molt menys en primera posició (ho puc dir de ven segur). Està claríssim que aquesta entrenadora (si és que així se la pot anomenar) no té NI IDEA d´entrenaments. Caldría abans de tot que reciclés la seva experiència com a patinadora, llegint-se els reglaments, etc... El gran club de Patinatge Athlètic Silenc va ser això un gran club en els seus inicis quan la Lídia entrenava aquestes nenes d´una manera lúdica. Però les nenes han crescut i necessitaven demostrar la seva experiència en proves i competicions, cosa que va intentar fer l´entrenadora anterior (Vero) i que no se li va permetre. Avui amb la Montse el club ha tingut una gran devallada i es pot demostrar: EN TOTA LA TEMPORADA 2008-2009 NO HA APROVAT CAP NEN/NENA cap de les proves a les que se les ha presentat. I tinc més a dir: aquesta tal Montse no només no sap tirar endavant el club que a més intenta enfonsar-lo creant un grup paral.lel de patinatge i emportant-se el 90% dels/les patinadors/patinadores que hi han. Peò això no em fa por. L´Athlètic Silenc Patinatge comença avui de cero i el temps dirà si tinc raó o no. Espero a més a més que tots aquells pares/mares que avui us emporteu els vostres fills amb la Montse, torneu demà (amb moltes ganes de pujar el club i de no tenir follons) quan veieu els resultats que portarà la nova entrenadora (Eva) a qui tenim molt respecte i l´animem a pujar un bon club.

    ResponElimina
  2. Contestant a la Dominique,
    Donc tota la raò a la persona que os ha contestat NO VAREU QUEDAR PRIMERS EN CAP NIVELL, a part les proves no són com digueu, porten un ordre començan per preliminar,promoció 1,promoció 2,iniciació B,iniciació A i certificat, aixó per començar os podrá ajudar os heu d'apuntar 15 dies abans a la federació per poguer anar a proves ok ??.Canviant de tema els nens/nenes desde que estan entrenats per la Montse han anat enrrera quan va marxar la Vero i en Manel estaven amb molt més nivell i creuaven els salts, ara pobrets no només han baixat de rendiment i nivell sinó que fan totalment el ??? a qualsevol prova que es presentan, per exemple a les interclubs, van quedar primers una nena de 7 anys i un nen de 6 anys,referent a que el tema de nivells ens sona a xino no crec que voste tingui ni idea de cap nivell,en canvi si vosté mira a les nenas que patinaven amb la seva filla al any 2008 i actualment estan amb la Vero i en Manel veurá que ja tenen fins i tot el CERTIFICAT D'APTITUD, ja sé que l'hi sona a xino perquè al club només es va presentar una nena Stenia i no el va poder passar, si vol por comprovar-hoo el dia 13 a Lloret de Mar al CAMPIONAT DE DEBUTANTS i veurá les 7 nenas que porten la Vero i en Manel les quals an passat totes les proves de federació amb un any, espero averla pogut ajudat, atentament ???

    ResponElimina